Tips & gode råd til vask av dunjakke

Dunjakken er kanskje det plagget som brukes mest gjennom høst- og vinteren, og derfor kan den trenge en vask innimellom. Det er ikke alltid like lett å vite hvordan du skal behandle din jakke, derfor har vi laget en guide med gode tips og råd som skal gjøre det hele litt enklere for deg å vaske dunjakken riktig.

Dette er ikke et plagg som elsker å bli vasket, så FØR du hiver jakken i maskinen bør du vurdere.

 1. Kan jeg fjerne lukt ved å henge jakken ut til lufting eller bruke en «Fabric Spray» fra Steamery som frisker opp klærne dine på raskest mulig måte?
 2. Kan skitt og søl vaskes vekk med en fuktig klut? Eller har du en flekk som bør fjernes enten med «Stain Remover» fra Steamery eller «Sitronrens» fra På Stell?
 3. Bør jakken fortsatt vaskes etter å ha fulgt rådene over? Følg våre tips under.

Vask av dunjakke i maskin:

 • De fleste dunjakker kan vaskes i maskin, men sjekk ALLTID vaskelappen/instruksjonen på din jakke før du setter igang.
 • Lukk alle glidelåser, knapper og borrelås. Fjern alle reflekser, og snu jakken på vrangen. Husk å tøm lommene. Ta gjerne av hetten om den ikke trenger å vaskes.
 • Vask jakken alene.
 • Bruk gjerne et dunprogram, har ikke din maskin dette kan et skånsomt vaskeprogram brukes.
 • Vaskes på 30º, maks 40º.
 • Bruk et mildt flytende vaskemiddel, som feks «Delicate Wash» fra Steamery. Ikke bruk blekemidler, mykgjørings- eller skyllemidler, da de kan skade stoffets vannbestandige egenskaper og farger.
 • Jakken bør tørkes i tørketrommel med tørkeballer, vi anbefaler «Tumble Dryer Balls» fra Steamery for å slå dunet tilbake på plass etter vask. Bruk et skåntromlingsprogram på maskinen om du har dette eller maks 60 º, du bør også tørke på tid og ikke at den stopper automatisk. Dette er for å sørge for at alt dunet blir tørt og slått ut før du tar ut jakken.
 • Deretter legg jakken til tørk for å tørke ferdig, så dunet ikke samler seg nederst.

Lykke til med vask og vedlikehold av dunjakken din. 

Her finner du alle produktene vi har anbefalt i denne artikkelen:

Trenger du ny vinterjakke, ta en titt på hele kolleksjonen vår her.