Barnehageklær: Dette trenger du

Det kan være vanskelig å vite hva man behøver når man har barnehagebarn for første gang. Med vår pakkeliste finner du tips og inspirasjon til hva som kan være lurt å ha og slik at du kan forberede deg.

I barnehagen er barna mye ute og leker uansett vær. Det er derfor viktig at barna har riktig tøy slik at de trives og at det ikke blir kaldt, vått eller for varmt. En god huskeregel er å følge trelagsprinsippet. Det vil si at man kler barnet i tre lag fra innerst til ytterst i klær som er best egnet for å holde det varmt og tørt.

I barnehager legges det opp til mye aktivitet, så det er viktig å ha tøy som er romslig, mykt og ikke hindrer noe aktivitet, men samtidig holder barna varme og gode. Vurder påkledning til hvert enkelt barn ut fra hvor aktivt det er. Hos oss finner du et bredt utvalg av klær og utstyr som passer perfekt til lek inne og ute.

Huskeliste over klær til barnehagen:

🧶Varme klær til kalde dager: Ullundertøy med stilongs og ullbody eller tynn ullgenser og et tykkere lag med ull eller fleece. 

✌️To sett med skiftetøy: Her er det fint med myke klær som egner seg for lek som tights, joggebukser, tynne og tykke gensere, sokker og strømpebukser. 

🌧Regntøy, støvler, sydvest og regnvotter: Når det kommer til regntøy har vi et utvalg fra det populære merket Konges Sløjd som har god kvalitet og gode på størrelser.

✔️En tynn og en tykk dress: Til mildere dager kan det være lurt med en parkdress og en tykkere vinterdress til kaldere dager.

🥾 Sko etter årstid: Joggesko, støvler og vintersko når det blir kaldere i været.

🧣Lue: Velg lue etter årstid og temperatur. Det kan også være lurt å ha hals og tynne og tykke votter.   

🧦 Varme klær og sokker til soving om barna sover utendørs. Hvis barnet sover ute kan det være deilig med fleece, ulldress, varm lue som balaclava og et teppe til vognen.

🍎Drikkeflaske og matboks: Hvis barnet ikke får servert alle måltider i barnehagen kan det være lurt å ha drikkeflaske og matboks.  

🎒Sekk: Om barnet skal på tur kan det være fint med en sekk, men dette varierer fra barnehage til barnehage så hør gjerne der hvor ditt barn skal begynne. 

👟Innesko: Sandaler, tøfler eller lette joggesko

🧸Trøstegjenstander: Barnet ditt har kanskje allerede en kos, smokk eller bamse, men det kan være lurt å ha noe ekstra til barnehagen.

    Sjekk vårt utvalg til alle barn HER og benytt deg av klikk og hent eller bestill helt hjem.